Parcours

  Hieronder kunt u nog hoe het was in 2017. Het nieuwe parcours zal u vanaf de lente hier kunnen terugvinden.


 • Bevoorradingen : 4 + 1 aan de finish

  Bevoorrading Na Nog
  1 6.0 25.0
  2 13.2 17.8
  3 17.5 13.6
  4 25.1 6.0
  5 31.1 0.0

  Maximum aantal deelnemers: 500
  Beschrijving parcoursDe langste afstand volgt in de beginfase het parcours van de halve marathon. Ook hier gaan we dus de weidse vergezichten van Maarkedal verkennen en gaan we langs prachtige single tracks en door spoorwegtunnels naar het Muziekbos. Hier lopen we door éénmalig opengestelde privéstukken en komen we voorbij de Geuzentoren. We bevinden ons hier op het parcours van de winnaar van de 'mooiste wandelroute van Vlaanderen'. Nadat we het Muziekbos achter ons laten maken we nog een mooi rondje langs het Bos Ter Rijst en trekken we nog door privé stukken om via een mooie slotklim welverdiend de finish te bereiken.

  Kaart

  Hoogteprofiel : • Bevoorradingen : 3 + 1 aan de finish

  Bevoorrading Na Nog
  1 6.0 15.4
  2 13.2 8.2
  3 17.5 3.9
  4 21.4 0.0

  Maximum aantal deelnemers: 1000
  Beschrijving parcoursDe halve marathon duikt onmiddellijk het glooiende Sint-Pietersbos in. Daarna komt deze stevige looptocht al even voorbij in het Muziekbos om dan terug de open weidse vergezichten van de Vlaamse Ardennen te gaan verkennen. Langs tal van prachtige single tracks trekken en door een spoorwegtunnel trekken we verder naar het Muziekbos, waar we door privéstukken en voorbij de Geuzentoren lopen. We bevinden ons hier op het parcours van de winnaar van de 'mooiste wandelroute van Vlaanderen'. Langs bos en veld, over bruggen en door beekjes begeven we ons terug richting start. Een overduidelijk prachtig parcours dus, een onvervalste aanrader! Het halve marathon parcours is minder zwaar dan in 2016, mag het wat pittiger, dan is er de 31km Challenge trail.

  Kaart : nieuw parcours! of ontdek via YouTube • Bevoorradingen : 2 + 1 aan de finish

  Bevoorrading Na Nog
  1 6.6 5.0
  2 9.4 2.2
  3 11.7 0.0  Maximum aantal deelnemers: 600

  Beschrijving parcours
  De 12km kent een aanloop over landelijke glooiende wegels naar het Sint-Pietersbos in Ronse. In dit schitterend waardevol historisch bos zullen jullie onder andere een eerste leuke single track afdaling onder de voeten krijgen. Daarna gaat het parcours in dalende lijn verder via een fraai veldweggetje, met een adembenemend panorama over de Vlaamse Ardennen, naar de voet van de Kanarieberg welke gekend is van de Ronde Van Vlaanderen.

  Vanaf hier begint dan het echte klimwerk op verschillende langere hellingen doorheen het Muziekbos. Eerst zal er moeten geklommen worden naar de Geuzentoren, het hoogste punt van dit Muziekbos. Hou er rekening mee dat net voor de top nog een bijzonder stijle klim moet overwonnen worden. Vervolgens volgen nog heel wat toffe en uitdagende paadjes door het Muziekbos waar de positieve en negatieve hoogtemeters snel de hoogte blijven in gaan.

  Echter veel tijd voor recuperatie is er niet want kort daarna wordt nog door, een voor velen onbekend stuk natuurschoon, bos Ter Eecken gelopen. Hierin zullen jullie via prachtige single track paden en boswegels de eindsprint kunnen inzetten naar de finish.

  Tijdslimiet 2u15 looptijd

  Kaart

  Hoogtemeters : 295 m
  Hoogteprofiel • Bevoorradingen : 1 + 1 aan de finish

  nr done to do
  1 3.5 2.2
  2 5.7 0.0  Maximum aantal deelnemers: 500

  Beschrijving parcours Om trailrunnen voor iedereen toegankelijk te maken is er nieuw dit jaar ook een 6 km. Ook hier zal er dan natuurlijk veel offroad gelopen worden. Deelnemers aan deze afstand zullen zeker de kans krijgen om de natuurpracht van de Vlaamse Ardennen van dichtbij te ontdekken.
  Over landelijke glooiende wegen start het parcours richting het Muziekbos. Vergeet op deze veldwegen dan zeker ook niet te genieten van de weidse landschappen die de streek te bieden heeft. Na een leuke singletrack afdaling in dit Muziekbos en een mooie klim kan terug op krachten gekomen worden op de Bevoorrading. Vervolgens gaat de weg verder richting het Bos Ter Eecken waar, op schitterende kronkelende boswegels, de laatste kilometers zullen gelopen worden.


  Tijdslimiet1u15 looptijd

  Kaart

  Hoogtemeters : 85
  Hoogteprofiel • Bevoorradingen : 1 aan de finish
  Maximum aantal deelnemers: 50
  Beschrijving parcoursEen rustig rondje rond de start en de finish van de TRVA.

  Kaart • Bevoorradingen : 1 aan de finish
  Maximum aantal deelnemers: 50
  Beschrijving parcours : Kennismaking met trailrunnen met oa een halve beklimming van de berg ten houte.

  Kaart

  Hoogteprofiel